Sandnes rådhus blir Sandnes Helsepark

Alfred Ydstebø og ordfører Stanley Wirak på pressekonferanse.

Base Gruppen kjøper Sandnes rådhus og skal etablere regionens største helsepark i Jærveien 33. Navnet blir Sandnes Helsepark.

– Vi ønsker å beholde rådhuset som et åpent og varmt bygg for publikum, noe vi har erfaring med fra Hermetikken i Stavanger. Dette gjør at det ærverdige bygget på den måten fortsatt vil «tilhøre» byens innbyggere, sier Alfred Ydstebø, konsernsjef i Base Gruppen.

Planene ble presentert på en pressekonferanse i rådhuset sammen med ordfører Stanley Wirak og rådmann Bodil Sivertsen i dag.

Det vil også bli reist et nytt, moderne bygg like ved siden av rådhuset. Her har Base Property ambisjoner om å etablere 250 sentrumsnære kontorarbeidsplasser. Det nye bygget vil bli på inntil 9000 m2, mot rådhusets 5500 m2.

Ideen med helseparken er å etablere et bredt tjenestetilbud på ett sted – fra dagkirurgi til apotek og helsekost. Fremtidens helsetjenester vil i langt høyere grad innebære samhandling mellom behandlere og pasienten selv. I Sandnes Helsepark vil pasienten alltid komme først og vil få dekket de aller fleste behov på ett sted.

Sandnes Helsepark skal bli et knutepunkt for et spekter av helse- og servicetjenester med et sterkt miljø på tvers av faglige grenser. Dette betyr tverrfaglig samarbeid i samme hus for å gi kunder og pasienter et best mulig tilbud.

Helseparken blir unik i regionen, med tilbud fra både offentlige og private leverandører og aktører.

Eksempler på tjenester er kirurgi, tannlege, psykolog, helsestasjon, fysioterapeut, bedriftshelsetjeneste, fastlege, hudpleie og treningssenter. I tillegg vil det komme tilbud fra butikker som forhandler helserelaterte produkter.